Forum Index > Chat > Internațional > Green Card totul despre ...

#0 by eshanu1 (Power User) at 2010-05-03 12:08:22 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top

UNICUL SITE AUTORIZAT DE GUVERNUL STATELOR UNITE pentru organizarea loteriei vizelor e:



Atât! Uitați de greencard.md/USA Immigration și alte porcării de companii care vă vor scurge de bani în caz de câștig (câte 1499$ de persoană). Înscrierea pe site-ul oficial https://www.dvlottery.state.gov/ e ABSOLUT gratuită, durează 5 minute și e atât de simplu încât și un copil de clasa a V-a, care învață engleza din clasa a II-a, s-ar descurca lejer. Pentru a fi eligibili trebuie să aveți cel puțin diplomă de bacalaureat sau atestat de 11 clase. Perioada de înscriere începe în fiecare an pe 1 octombrie și se încheie pe 2 noiembrie. Deci aveți la dispoziție câte o lună în fiecare an pentru a vă încerca norocul de a deveni „americani” cu acte în regulă. Scuipați-i direct în frunte pe cei de la greencard.md dacă vă spun că te poți înscrie în orice perioadă a anului. Ei vă mint și nu vor decât să vă obțină datele personale ca mai apoi să vă atragă în capcana lor. Dacă, din neștiință, v-ați înregistrat deja la ei, NU vă mai înregistrați și pe site-ul oficial pentru că dubla înregistrare duce automat la descalificare. Lăsați așa și, în caz că vă anunță că ați câștigat, urmați pașii de mai jos.

ÎNTREGUL PROCES PAS CU PAS:
ÎNSCRIEREA LA LOTERIA VIZELOR
Din start trebuie să știți că UNICUL SITE AUTORIZAT DE GUVERNUL STATELOR UNITE pentru organizarea loteriei vizelor e https://www.dvlottery.state.gov/. Atât! Uitați de greencard.md/USA Immigration și alte porcării de companii care vă vor scurge de bani în caz de câștig (câte 1499$ de persoană). Înscrierea pe site-ul oficial https://www.dvlottery.state.gov/ e ABSOLUT gratuită, durează 5 minute și e atât de simplu încât și un copil de clasa a V-a, care învață engleza din clasa a II-a, s-ar descurca lejer. Pentru a fi eligibili trebuie să aveți cel puțin diplomă de bacalaureat. Perioada de înscriere începe în fiecare an pe 1 octombrie și se încheie pe 2 noiembrie. Deci aveți la dispoziție câte o lună în fiecare an pentru a vă încerca norocul de a deveni „americani” cu acte în regulă. Scuipați-i direct în frunte pe cei de la greencard.md dacă vă spun că te poți înscrie în orice perioadă a anului. Ei vă mint și nu vor decât să vă obțină datele personale ca mai apoi să vă atragă în capcana lor.

IMPORTANT: Odată ce v-ați înscris pe https://www.dvlottery.state.gov/ nu uitați SĂ SALVAȚI pagina de confirmare care conține așa numitul „Confirmation Number” de care veți avea mare nevoie mai târziu. Acum nu vă rămâne decât să așteptați data de 1 mai a anului următor când vor fi afișate rezultatele. Pentru a vedea dacă sunteți sau nu câștigător, intrați pe https://www.dvlottery.state.gov/ESC, introduceți numele de familie, anul nașterii și Confirmation Number-ul despre care vă spuneam mai sus. Dacă scrie „Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED for further processing for the Electronic Diversity Visa program at this time” înseamnă că va trebui să vă încercați norocul și la anul iar dacă apare scris „You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program..” atunci FELICITĂRI și citiți ce urmează să faceți mai departe. Mai multe INSTRUCŢIUNI PENTRU PROGRAMUL DIVERSITY VISA aveți AICI
ÎnchideЗакрыть
AM CÂȘTIGAT: CE FAC MAI DEPARTE
Pe pagina care vă anunță despre faptul că sunteți câștigător va fi afișat și așa numitul „Case Number” care este DIFERIT de „Confirmation Number-ul” pe care l-ați obținut la înscriere. Deci să nu confundați aceste două numere. De Confirmation Number aveți nevoie doar pentru a afla dacă ați câștigat, mai departe deja veți avea nevoie doar de Case Number. Așadar, odată ce am aflat Case Numberul, intrăm pe https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx și completăm formularul DS-260 atât pentru aplicantul principal (câștigătorul) cât și pentru fiecare membru al familiei în parte (soț/soție, copii). Completați DS-ul cu foarte mare atenție și verificați de 100 de ori, dacă e cazul, până sunteți siguri că ați făcut totul corect. După ce ați completat și ați făcut „Submit” DS-urilor, urmează să așteptați programarea la interviul pentru viză. Cu cât mai repede veți completa DS-ul (perfect ar fi s-o faceți chiar în luna mai, imediat ce ați aflat că sunteți câștigători), cu atât mai repede veți fi programați la interviul pentru viză. Totuși nu veți fi programat mai devreme de 1 octombrie, atunci când începe noul an fiscal în SUA.
Pentru cei care s-au înscris și au câștigat prin greencard.md/USAImmigration
Dacă sunteţi anunţaţi de către cei de la greencard.md că aţi câștigat, atunci mulţumiți-le dar spuneţi-le că nu vă interesează şi nu vreţi să plecați nicăieri. După asta scrieți un email ambasadei SUA la Chişinău (ARCChisinau@state.gov sau Chisinau-CA@state.gov) în care spuneţi cum vă numiţi, când v-aţi născut şamd şi-i rugaţi frumos să vă dea LOTTERY NUMBER-ul (unii îi zic case number, e același lucru). Ei vă vor chema cu buletinul de identitate la ambasadă și vă vor oferi prețiosul număr pe care cei de la greencard.md nu vi-l vor da până nu le veți plăti 1499$. După asta, având acest număr care, pentru anul ăsta (2015) e de tipul 2015EU000*****, intrați pe https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx și completați întregul formular DS-260 așa cum e specificat mai sus.
ÎnchideЗакрыть
ÎnchideЗакрыть
AM FOST PROGRAMAT LA INTERVIUL PENTRU VIZĂ. DE CE ACTE AM NEVOIE
În momentul în care ați fost deja programați la interviu, veți primi un email prin care veți fi invitati să vă verificați statutul pe https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx după care veți primi un email și de la Ambasada SUA la Chișinău care vă va pune la dispoziție absolut toate instrucțiunile de pregătire și actele necesare pentru interviu. De asemenea veți fi informați despre data și adresa la care va trebui să prezentați întreg pachetul de acte (cu aproximativ o săptămână înainte de inetrviu) dar și data și ora interviului propriu zis. Totodată va trebui să vă creați un profil pe https://cgifederal.secure.force.com/applicanthome

ACTELE NECESARE:
1. Paşapoartele tuturor membrilor familiei care urmează să obțină viza de emigrare
2. Certificatele de naştere
3. Certificatul de căsătorie
4. Diploma de studii a aplicantului principal (cel puțin BAC-ul sau scoala medie de cultură generală/11 clase)
5. Livretul militar al aplicantului principal/soţului (dacă e cazul)
6. Cazierul judiciar al tuturor membrilor de peste 16 ani ai familiei
7. Appointment Letter, adică pagina printată de aici: https://www.dvlottery.state.gov/
8. Examenul medical. Păstraţi plicul de la medic sigilat
(http://travel.state.gov/content/dam/visas/Medical/CHS%20-%20Chisinau)
9. Două fotografii 51×51 mm pentru fiecare membru al familiei
10. Taxa pentru interviu: câte 330$ de persoană (se achită cu cardul la ambasadă în ziua interviului)
11. DS-260 al tuturor membrilor familiei printat
12. Dovada că aveţi resurse de întreţinere când ajungeţi în SUA (extras din contul bancar/card, dovada că aveţi anumite proprietăţi, job offer etc) Toate documentele trebuie prezentate în original + copii xerox (cu excepţia paşapoartelor şi a fotografiilor care vor fi prezentate doar în original). Dacă actele sunt în limba română, engleză sau rusă, ele NU trebuie traduse. Mai multe detalii despre pregătirea pentru interviu găsiți în limba engleză AICI
ÎnchideЗакрыть
INTERVIUL PENTRU VIZĂ
Așa cum scriam și mai sus, întreg pachetul de acte trebuie prezentat la ambasadă cu aproximativ o săptămână înainte de data interviului (mai exact la data care este specificată în emailul primit de la ambasadă). În ziua interviului mergeți la ambasadă relaxați împreună cu ceilalți membri ai familiei. Acolo veți plăti taxa consulară și vă vor fi luate amprentele digitale, după care vă veți aștepta rândul pentru interviul de viză. După o discuție de câteva minute cu consulul (3-10 minute) veți fi informați dacă v-a fost sau nu aprobată eliberarea vizei. Interviul are loc în română sau engleză, voi alegeți. Dacă ați luat viza, consulul vă va spune când și de unde veți ridica pașapoartele și plicul cu acte pe care-l veți păstra SIGILAT. Acest plic vă va fi cerut de către cei de la U.S. Customs and Border Protection imediat ce veți ateriza pe teritoriul SUA. După obținerea vizei și înainte de plecarea spre America, va trebui să achitați 165$ care reprezintă USCIS Immigrant Fee
ÎnchideЗакрыть
PLECAREA ÎN SUA
Acum, având viza în buzunar, nu vă rămâne decât să vă cumpărați bilete de avion. Aveți la dispoziție 6 luni pentru a pleca. Cum ajungeți în SUA, mergeți la cel mai apropiat oficiu DMV pentru a solicita Social Security Number and Card care vă oferă dreptul la muncă. Vine prin poștă în 7-14 zile.
Green Cardul vine în aproximativ o lună, tot prin poștă.
Welcome to the United States of America! :-)
ÎnchideЗакрыть

Editat de către eshanu1 la 2015-02-18 12:15:13

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314
<< Precedenta      Următoarea >>

#26 by symon07 (User) at 2010-05-04 20:18:21 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
cei care au aplicat la greencard prin intermediul unor companii specializate in domeniul dat,nu stiti care-i taxa luata de ei la perfectarea documentelor in cazul in care tu cistigi la loterie?
#27 by Rotwfeiler (Shemhamphorasch) at 2010-05-04 20:25:11 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#25 mido13, eu acolo am fost linga ASEM.am bifat ca vreu sa fiu inscris in loterie 5 ani la rind.dar am inteles ca e mai bine sa te duci la anu sa scrii inc odata o cerere.in sens ca chiar dac am bifat optiune ca la anu automat sa fiu inscris e mai sigur sa merg la anu singurel si sa mai scriu odata.e drept?
#28 by SaneaQuesT (MRG | Be simple!) at 2010-05-04 20:51:22 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
Pai de ce virsta trebuie sa dispui pentru a putea participa ?
#29 by BitSlava17 (Power User) at 2010-05-04 20:55:42 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#28 SaneaQuesT, "... Pai de ce virsta trebuie sa dispui pentru a putea participa ? ..." - min. 18 ani
#30 by SaneaQuesT (MRG | Be simple!) at 2010-05-04 21:37:50 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#29 BitSlava17, "... 18 ..." -in caz de persoana are 18 ani dar inca studiaza la scoala , e posibil ? sau e nevoie de diplom. BAC ?
#31 by BitSlava17 (Power User) at 2010-05-04 21:41:19 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#27 Rotwfeiler, "... e mai sigur sa merg la anu singurel si sa mai scriu odata.e drept? ..." - eu tot am participat prin această cale :(, eu personal cred că o să plec la ei şi o să-i spun că nu mai am nevoie să aplice pentru mine, şi o să aplic singură prin sait-ul lor official, că aşa-i mai sigur.

:!: nici să-ţi nu dea în cap să aplici iarăşi de sine stătător, fiindcă dacă acea companie te-a introdus în sistema lor de date şi expediază automat formularul tău şi pentru anul următor, cînd o să aplici singur, pe tine automat o să te ,,respingă" sistema Green Card.


#30 SaneaQuesT, "... e nevoie de diplom. BAC ? ..." - Bac sau min. 2 ani de experienţă într-o profesie
#32 by SaneaQuesT (MRG | Be simple!) at 2010-05-04 21:43:53 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#31 BitSlava17, multumesc mult!
#33 by artes (Power User) at 2010-05-04 23:45:12 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
eu am inteles ca pentru a aplica la program e necesara o anumita suma de bani sa plateshti????
#34 by LITLBI (User) at 2010-05-04 23:48:32 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#33 artes, Ai nevoe de bani in cazul daca kistigi. Participarea la loteree e gratis.
#35 by BitSlava17 (Power User) at 2010-05-04 23:49:41 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#33 artes, "... eu am inteles ca pentru a aplica la program e necesara o anumita suma de bani sa plateshti???? ..." - rău ai înţeles :D
dacă direct să aplici e gratis !
#36 by symon07 (User) at 2010-05-05 00:16:40 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#34 LITLBI, "ai nevoie de bani daca kistigi"
aproximativ citi?
#37 by LITLBI (User) at 2010-05-05 00:38:04 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#36 symon07, aproximativ cite 750$ de fiecare membru a familiei.
#38 by BitSlava17 (Power User) at 2010-05-05 00:54:39 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#37 LITLBI, "... aproximativ cite 750$ de fiecare membru a familiei ..." - da eu am auzit că este nevoie de 4000-5000$ pentru familie, fiindcă mai trebuie să ai şi cont în bancă cînd pleci, şi pe vre-o cîteva luni bani pentru întreţinere.
#39 by teriuha (Power User) at 2010-05-05 05:52:02 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
aplic deacum al 2 an... poate anul acesta cistig )))

#14 DarKang3l, http://www.dvlottery.state.gov/
#40 by kyle_XY (User) at 2010-05-05 14:59:13 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top




#0 LITLBI, "... Cine participa dintre voi la loteree ?


Cine dintre voi a cistigat Green Card ?


Cei care au cistigat rog sa descrie toate etapele. ..." - La loterie a participat sora mea, insa si intro zi au sunat sau prezentat ca sunt de la green card insa dac sora mea nu prea stia engleza nu prea a putut sa le explice ce si cum...
Insa acum vreau si eu sa imi incerc norocul dar nu stiu ce sa fac la etapa a 2 nu am (Credit Card Number) sau de astea cine imi spune ce sa fac(poza mai jos de avatar)???cine imi poate spune ce sa fac ca sa trec peste acest pas??
#41 by Rotwfeiler (Shemhamphorasch) at 2010-05-05 15:00:58 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#40 kyle_XY, aista pahod e site lahatron
#42 by kyle_XY (User) at 2010-05-05 15:05:28 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#41 Rotwfeiler, adik??dar care este site oficial???
#43 by Rotwfeiler (Shemhamphorasch) at 2010-05-05 15:10:11 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#42 kyle_XY, eu presupun,fiindca eu am dat nu prin site dar am fost la oficiu si am dat cerere si acolo nu mi-au cerut nimic.
apropo acum dam nu mai poti participa la loterie fiindca sezonul e in octombrie si dac pe site scrie ca treb inseamna ca e fake
#44 by teriuha (Power User) at 2010-05-05 16:34:20 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#41 Rotwfeiler, 100% e plin netu cu site-uri de acestea ))))
#45 by NoTruth (Power User) at 2010-05-05 19:30:08 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#30 SaneaQuesT, "... i dar inca studiaza la scoala , e posibil ? sau e nevoie de diplom. ..." - asta acuma am dorit să întreb..
#46 by symon07 (User) at 2010-05-05 19:34:48 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
In genere cunoasteti pecineva care au cistigat green card?
#47 by BitSlava17 (Power User) at 2010-05-05 21:42:34 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#40 kyle_XY, "... La loterie a participat sora mea, insa si intro zi au sunat sau prezentat ca sunt de la green card insa dac sora mea nu prea stia engleza nu prea a putut sa le explice ce si cum... ..." - aista chiar e lahatron, cei de la green card nu sună acasă, însă trimit documentele prin poştă. Cunosc aşa caz cînd un băiat a aplicat la program prin reklama Green Card de prin email, după aia i-au sunat şi i-au spus că el este cîştigător şi că pentru ai expedia doc. e nevoie de numărul de la cardul lui de bani, pentru a-l taxa simbolic că de altfel nu se poate, şi el emoţionat, naiv i-a dictat codul şi s-a trezit a doua zi fară nici-un ban pe cont. Citiţi mai bine procedura de aplicare şi de aflarea rezultatelor, ca să nu fiţi duşi de nas. :)

#42 kyle_XY, "... dar care este site oficia ..." - see #39
#45 McOmbladon, - see #31
#48 by Tihhoon (I Am TeChNo) at 2010-05-05 22:40:07 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
я ждал пару лет))!!! и дажэ забыл про это и как мне пазванили и сказали))!!!! но не нашол денег и не паехал))))!!!! а так все риально друг мои уехал и теперь жывет себе у штатах)))!!!
#49 by MaJlblLLl (User) at 2010-05-05 22:42:40 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
ce fel de Green Card cine poate sami spuna
#50 by BitSlava17 (Power User) at 2010-05-05 22:42:58 (251 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#48 Tihhoon, "... но не нашол денег и не паехал))))!!!! ..." - da eu mai degrăbă jefuiesc o bancă, da mă duc în USA. :lol:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314
<< Precedenta      Următoarea >>

Forum Index > Chat > Internațional > Green Card totul despre ...


Navigare rapidă:


Schimbul de informație este realizat de către utilizatorii siteului. Acest site este bazat pe voluntariat, de la utilizatori pentru utilizatori. Întregul text privind regulile şi condiţiile de utilizare a TORRENTS.MD poate fi găsit aici.