Forum Index > Hardware > Plăci de bază > Plăci de bază / Материнские платы

#0 by Liutsifer (angelum lucis) at 2007-12-26 11:49:05 (351 săptămâni în urmă) - [Link]Top
В данной ветке обсуждаем:
1. советы по выбору мат. плат,
2. выбор производителя (соотнощение цена/качество)
3. Чипсеты
4. элементы питания
5. проблемы несовместимости железа
6. BIOS
7. возможности разгона


FAQ:

Q: чем отличается 8-ми фазное питание материнских плат к примеру от 6-ти, 4-ёх и 3-ёх фазного?  А:  8-ми фазная схема питания:тише и холоднее, предпологает больший срок службы компонентов и также стабильнее и надежнее при нагрузках и разгоне.
8-фазная система питания обеспечивает высокую производительность при меньшей рабочей температуре силового элемента, по сравнению с прочими решениями. Она гасит пульсации входного тока и выходного напряжения, защищая процессор и силовые модули от перегрузок. Эта система отличается малым временем отклика на изменение нагрузки, что часто случается при больших вычислительных нагрузках и при разгоне.

Q: скажите, а какая фирма самая лучшая среди производителей материнских плат?
А: дать однозначный ответ на данный вопрос невозможно. Как такового "лучшего" производителя нет, у моделей каждого производителя есть свои плюсы и недостатки, тут следует рассматривать каждую модель в отдельности, причем учитывая их ценовые категории.
Можно классифицировать производителей как: широко известных и мало известных, а также с хорошей репутацией и с не очень хорошей.

Editat de către Liutsifer la 2008-08-21 16:36:17

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
<< Precedenta      Următoarea >>

#2176 by Wo1ks (Power User) at 2012-01-05 19:20:46 (141 săptămâni în urmă) - [Link]Top
Am procurat astazi un procesor+Mainboard+DDR:
-- CPU AMD Athlon II X2 250 (3.0GHz, L2 2MB, 65W,45nm), Socket AM3, Box
-- MB SAM3 ECS A880GM-M7 (AMD880G/SB710,Radeon HD4250, mATX)
5200MT/S,2xDDR3 (1600OC/1333/1066),VGA,DVI, 1xPCI-Ex16, 2xPCI+1xPCI-Ex1,6xSATA II,RAID 0/1/5/10,1xPATA,
12xUSB,COM Port,Gbit LAN,HD Audio 6ch.,
-- 2GB DDR3 1333MHz Hynix Original PC3 10600, CL9

Le-am unit totul bine, bagat in case, unit clablurile de power, reset, etc, dau power, si nu se intimpla nimic, nu se porneste
am mai verificat daca am unit corect la front panel header conform manualului: http://eudownload.ecs.com.tw/dlfileecs/manual/mb/p4/A880GM-M7/A880GM-M7_v10_manual.pdf si totul pare a fi bine insa nu-l pot porni.

Dati ceva idei, ce poate fi, unde am scapat ceva? Nu e pe nici aproape primul PC pe care-l string, si prima data patesc asa ceva. (poate sunt obosit si am scapat ceva, sau modelul dat de mainboard are vre-o smecherie ceva)
#2177 by chessclub (Hardware Addict) at 2012-01-06 00:48:11 (141 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#2176 Wo1ks, regula de baza e sa scoti componentele unul cate unul pana ce afli in ce e problema. poti sa scoti si cpu, si sa pornesti mobo fara cpu. daca totul e in regula, ar trebui sa se porneasca (afli daca lucreaza prin ventilatorul de la PSU). daca nici cu astea 2 de baza nu se porneste, problema e in unul din ele.

daca PSu a lucrat inainte, vezi motherboardul.

HDD, front panel connectors n-au nimic cu asta, n-ar trebui sa afecteze startul.
#2178 by Wo1ks (Power User) at 2012-01-06 09:40:08 (141 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#2177 chessclub, astazi m-am mai jucat cu el, si pur si simplu am intors hddled cu fata in sus (adica s-au schimbat cu locul + cu -) si s-a pornit
insa problema cu el a ramas, nu raspunde la butoanele power si reset (resetsw si power sw stau corect, am incercat la pe ele sa le intorc invers si nu se schimba nimic, chiar daca le scot cu totul si las numai hddled se intimpla acelasi lucru) ci se porneste numai cind unesc cablul la psu , si atunci coolerul se porneste pe citeva secunde si se stinge si atit, doar dupa foarte multe incercari se porneste pc-ul normal si lucreaza pina il sting, apoi iar tre sa ma joc sa scot si unesc cablul de la psu pina se porneste

am mai incercat alte 2 blocuri de alimentare, si chiar sa unesc mainboard-ul la alt case si se comporta fix asa

Editat de către Wo1ks la 2012-01-06 10:09:04

#2179 by chessclub (Hardware Addict) at 2012-01-07 17:29:59 (141 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#2178 Wo1ks, "... si pur si simplu am intors hddled cu fata in sus (adica s-au schimbat cu locul + cu -) ..." - straniu. +/- la led-uri n-ar trebui sa afecteze cum lucreaza LED-ul, nemaivorbind de start-ul la motherboard. led-urile, indicatoarele si asa mai departe merg pe circuite secundare, ceea ce n-ar trebui sa afecteze nicicum circuitele principale.

vezi motherboardul, du-o inapoi la magazin si cere alta daca e problematica.
#2180 by PippaTrix (boga.net) at 2012-01-08 00:24:40 (140 săptămâni în urmă) - [Link]Top
Cenzurat
#2181 by mahuvalera (Power User) at 2012-01-08 17:08:33 (140 săptămâni în urmă) - [Link]Top
ajutatima va rog am nevoie de info despre acer G945MK ce puteti spune despre materinka aceasta?
#2182 by GuzunelJ (User) at 2012-01-08 18:29:20 (140 săptămâni în urmă) - [Link]Top
Aproape nimic informaţie pe net despre ea, nu pot spune nimic ..., dar oricum e acer mai bine Asrock,MSI ,Gigabyte , Asus, cam aestea
#2183 by serygan1988 (Power User) at 2012-01-16 18:58:19 (139 săptămâni în urmă) - [Link]Top
Cenzurat
#2184 by OnicadINU (User) at 2012-01-17 12:41:47 (139 săptămâni în urmă) - [Link]Top
am o problema cu n ishte variante am cumparat o placa de baza noua shi am ajuns la cablurile celea care care porneshti compu shi nu pot sa le pun ma ajuta cineva!
daca nu ati inteles uitrativa la fotca


Uploaded with ImageShack.us
#2185 by GuzunelJ (User) at 2012-01-17 14:16:33 (139 săptămâni în urmă) - [Link]Top
De ce nu poţi să le pui ? Nu încap sau ce ?
Ele de obicei se află în partea de jos a MB. Sau e cartea instrucţie şi găseşte acolo unde se conectează dacă n-ai cartea caut-o pe net pe saitul official al companiei.
#2186 by OnicadINU (User) at 2012-01-17 14:22:39 (139 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#2184 GuzunelJ, eu pot sa le pun da imi trebu sa le pun corect

!
#2187 by vicciu1 (Power User) at 2012-01-17 15:06:29 (139 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#2186 OnicadINU, "... #2184 GuzunelJ, eu pot sa le pun da imi trebu sa le pun corect ..." - cauta in manualul la placa mama. Acolo trebuie sa fie schema cu acesti connectori si cum sa-i unesti
#2188 by Vadimch1 (Power User) at 2012-01-17 16:33:01 (139 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#2184 OnicadINU, "... m cumparat o placa de baza noua shi am ajuns la cablurile celea care care porneshti compu shi nu pot sa le  ..." -
 
#2189 by vicciu1 (Power User) at 2012-01-17 18:22:10 (139 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#2188 Vadimch1, de unde stiii ca la el e aceasta structura la conectori?
#2190 by OnicadINU (User) at 2012-01-17 19:50:39 (139 săptămâni în urmă) - [Link]Top
linishtitiva am gasit user manual shi am rezolvat! THx Oricum!
#2191 by wolverene (Power User) at 2012-01-27 21:33:51 (138 săptămâni în urmă) - [Link]Top
ce poate fi ,caci placa de baza nu vede al doile pcexpes 2.0x16 slot mai precis videocarta introdusa in acest slot nu da semn de viata pe cind in primul lucreaza bine placa asus m4a79xtd
#2192 by vicciu1 (Power User) at 2012-01-27 22:16:19 (138 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#2191 wolverene, "... ce poate fi ,caci placa de baza nu vede al doile pcexpes 2.0x16 slot mai precis videocarta introdusa in acest slot nu da semn de viata pe cind in primul lucreaza bine placa asus m4a79xtd ..." - ce placi video ai pus?
#2193 by wolverene (Power User) at 2012-02-01 02:15:07 (137 săptămâni în urmă) - [Link]Top
gtx 260 si 8400gs aceste doua video carti leam testat
#2194 by vicciu1 (Power User) at 2012-02-01 18:11:21 (137 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#2193 wolverene, "... gtx 260 si 8400gs aceste doua video carti leam testat ..." - adica vreai sa pui in SLI GTS260 si 8400GS? Sau eu nu am inteles corect?
#2195 by wolverene (Power User) at 2012-02-01 18:38:09 (137 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#2194 vicciu1, fiecare am testato in primul slot si peurma in al doile slot si de fiecare data doar in al doilea lot videocarta lucra

in sli e imposibil sa le unesti
#2196 by vicciu1 (Power User) at 2012-02-01 19:24:59 (137 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#2195 wolverene, "... fiecare am testato in primul slot si peurma in al doile slot si de fiecare data doar in al doilea lot videocarta lucra ..." - poate a ars primul slot. Poti incerca sa unesti in primul slot orice alt dispozitiv in afara de placi video si sa vezi daca merge cu altceva.

#2195 wolverene, "... in sli e imposibil sa le unesti ..." - asta e clar. SLI se face doar intre aceleasi modele
#2197 by coool (User) at 2012-02-05 13:26:59 (136 săptămâni în urmă) - [Link]Top
Edit.





Editat de către coool la 2012-02-05 13:54:07

#2198 by PEPPA (Power User) at 2012-02-09 18:23:33 (136 săptămâni în urmă) - [Link]Top
Recomandatimi va rog un MB pentru i7 2600k pina la 200 $
#2199 by Emram23 (Releaser) at 2012-02-09 20:42:20 (136 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#2198 PEPPA, http://topline.md/products.php?idproduct=13792&idcat=2 http://topline.md/products.php?idproduct=13792&idcat=2
#2200 by wolverene (Power User) at 2012-02-09 20:56:08 (136 săptămâni în urmă) - [Link]Top
#2196 vicciu1, este vreo metoda de a repara ?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
<< Precedenta      Următoarea >>

Forum Index > Hardware > Plăci de bază > Plăci de bază / Материнские платы


Navigare rapidă:


Schimbul de informație este realizat de către utilizatorii siteului. Acest site este bazat pe voluntariat, de la utilizatori pentru utilizatori. Întregul text privind regulile şi condiţiile de utilizare a TORRENTS.MD poate fi găsit aici.